نکات مهم در انتخاب و خرید راهبند و گیت خودرو
در نگاه اول خرید راه بند کار ساده ای به نظر میرسد اما با توجه به تنوع و برند های مختلف در می یابیم که نیاز به تحقیق بیشتری وجود دارد.
راهبند وسیله ای است جهت کنترل ورود و خروج خودرو است که اصولا سرعت بخشی در تردد را امکان پذیر می کند. عملکرد راهبند ها می تواند از نوع دستی تا کاملا اتوماتیک متغیر باشد که در این مقاله تنها به معرفی راهبند اتوماتیک
می پردازیم.
قبل از شروع شناخت انواع راهبند و طریقه کارکرد آن این را باید بدانیم که کلیه راه بندها از سیستم الکترو مکانیک و یا هیدرولیکی استفاده میکنند.
سیتم های الکترونیکی استفاده بیشتر داشته و هزینه نسبتا کمتری نسبت به نوع هیدرولیکی دارد ضعف راه بند های الکترونیکی در تردد بالا داغ کردن موتور آنها میباشد
سیستم های هیدرولیکی قیمت های بالاتر و استفاده های محدود تری دارند و در ترددهای بالا توان خروجی بیشتری دارند
بیشترین کاربرد راه بند برای درب ورودی ادارات و پارکینگ های با تردد بالا است که اطاق نگهبانی در کنار راه بند است و اپراتور که مسئولیت باز و بستن راه بند را برعهده دارد مجوز ورود و خروج خودروها را صادر میکند و برای پرداخت قبض استفاده از پارکینگ و ثبت ورود خروج پرسنل را به عهده دارد
اما برخی از راه بند ها جنبه ایمنی ندارد و کسی آنرا تحت نظر ندارد به طور کلی برای یک ایست کوچک به کار میروند و به صورت خودکار در صورت نزدیک شدن خودرو به راهبند باز میشود اما نکته ناگفته اینجاست که راهبندهای اتوماتیک برای اماکنی میباشد که مسائل امنیتی زیاد مهم نیست و صرفا به عنوان یک مانع ساده و توقف کوتاه به کار میرود.
نکات مهم در خرید راهبند
برند های و شرکت های مختلفی در تولید و واردات راه بند وجود دارد و مانند لوازم و وسایل دیگر اجناس متفرقه و بدون اصالت نیز کم نیستند که اطلاع دقیقی از خدمات و مرغوبیت و خدمات پس از فروشی از آنها در دست نیست. در این نوع راه بندها شکل ظاهری زیبا و گول زننده ولی از لحاظ آلیاژ و لوازم بدون کیفیت استفاده شده و از لحاظ تکنولژی بسیار ساده و بی کیفیت هستند و لوازم تعمیرات و تعویضی آنها به راحتی یافت نمیشود و فروشنده امکان دارد خدمات پس از فروش به شما ندهد بنابراین در هنگام خرید راهبند اتوماتیک از برندهای سابقه دار خرید کنید تا به مشکل نخورید.
اگر در مکانی که از راه بند استفاده میکنید نور کمی وجود دارد حتما از نوار ایمنی یا بوم های ال ای دی دار استفاده کنید تا مانع از برخورد خودرو با بوم شود
انتخاب راهبند اتوماتیک و انواع راهبندها
انتخاب راهبند اتوماتیک با توجه به نوع کاربرد به راهبند : بازویی، راهبند ستونی (بولارد)، راهبند بلوکر، راهبند نیزه ای، راهبند کشویی، راهبند نفررو تقسیم بندی می گردد.
راهبند بازویی:
راهبند بازویی به دو دسته بازوی ساده و راهبند های بازو شکسته تقسیم بندی شده اند. این راهبندها برای مکان های پر تردد مانند پارکینگ های عمومی، مجتمع های تجاری اداری و مسکونی و فروشگاه ها با توجه به قیمت مناسب و سهولت نصب، قابلیت تردد بالا و عمر طولانی و بکار گیری بهترین قطعات و گارانتی طولانی بسیار مناسب است.
راهبند بازو شکسته:
شبیه به راه بند بازویی است ولی با این تفاوت که در مکانهایی که راه بند در زیر سقف نصب میشوند و ارتفاع کمی دارد و نیاز دارد که بازو خم شود استفاده میشود
راهبندهای صفحه ای ( Road blocker )
این نوع از راهبندها شامل یک صفحه فولادی ضخیم می باشند که درون فنداسیون مخصوص به خود در داخل زمین کار گذاشته می شوند. هنگامی که بخواهید مسیر عبور را مسدود نمایید، یک سیستم محرک هیدرولیک و یا الکترومکانیک صفحه را به سمت بالا حرکت داده تا به صورت مانع در برابر عبور وسایل نقلیه قرار بگیرد و کل مسیر رعبور را ببندد
با توجه به ضخامت بالای صفحه متحرک این نوع راهبند، نیروی های ناشی برخوردهای شدید را به خوبی تحمل می کند. بنابراین می توان از آن در ورودی مراکز حساس نظامی و سیاسی به منظور جلوگیری از وقوع عملیات خرابکارانه و تروریستی استفاده نمود.
انواع راهبند ستونی
راهبند ستونی یا بولارد معمولی
راهبند ستونی یا بولارد ضد تروریست
راهبند ستونی:
راهبند های ستونی هم بیشتر برای مکان هایی امنیتی کاربرد دارند و این نوع راهبندها در داخل زمین نصب می شوند و از زمین خارج می گردند، ظاهر زیبای این راهبند علاوه بر کاربرد امنیتی و نظامی برای مکان های که زیبایی در اولویت آنها است نیز کاربرد بسیار دارد.
ضربه پذیری بالای بدنه و جنس استیل چراغ دار و زیبا ،استحکام و قدرت بالا از خصوصیات این راهبند است
این راهبند ها در ارتفاع و قطر های مختلف قابل عرضه هستند.
اجزای یک راهبند ستونی عبارتند از: سیستم محرک موجود در راهبند ستونی، سیستم کنترل راهبند ستونی، محفظه تعبیه شده جهت قرارگیری قطعات و استوانه های متحرک راهبند ستونی
تمام تجهیزات مکانیکی راهبند ستونی در داخل استوانه محرک قرار دارد. این استوانه محرک نیز در داخل زمین قرار دارد. اطراف تجهیزات راهبند ستونی قرار داده شده در داخل زمین بتن می ریزند. هرچه بتن به کار برده شده در نصب راهبند ستونی از کیفیت بالاتری برخوردار باشد، راهبند ستونی در مقابل ضربه مقاوم تر خواهد بود.
برهمین اساس راهبند ستونی بر اساس مقاومت به دو نوع راهبند ستونی معمولی و راهبند ستونی ضد تروریست تقسیم می شود.
سیستم محرک راهبند ستونی نیز در دو نوع هیدرولیک و الکترومکانیک ساخته میشود.
این نوع از راهبندها شامل یک استوانه متحرک از جنس فولاد می باشد. این سیلندر درون زمین قرار گرفته و به کمک یک مرکز کنترل می توان بالا و پایین رفتن آن را کنترل نمود. در زیر پوسته این استوانه مجموعه سیلندر و پمپ هیدرولیک قرار گرفته که با پمپاژ روغن حرکت سیلندر را امکان پذیر می کند.
نصب راهبندهای ستونی نسبت به سایر مدل های راهبند دشوارتر بوده و برای نصب آن به یک حفره به عمق تقریبی 1.5 متر نیاز است. استوانه، سیلندر و پمپ هیدرولیک درون یک محفظه (پیت) قرار گرفته و کل مجموعه درون حفره قرار داده شده و اطراف آن با بتن پر می شود.
این نوع از راهبند ستونی به علت برخورداری از استوانه از جنس فولاد ضخیم، مقاومت قابل ملاحظه ای در برابر ضربه داشته و در مدل های آنتی تروریست در برابر ضربه ای به اندازه 700 کیلوژول مقاومت می کند. این میزان انرژی معادل با ضربه حاصل از برخورد یک کامیون به وزن تقریبی 6.5 تن با سرعت 70 کیلومتر بر ساعت می باشد. بنابراین استفاده از بولارد (راهبند ستونی) در محل های با امنیت بالا نظیر مراکز نظامی و سفارتخانه ها توصیه می شود.
سیستم محرک
بر اساس سیستم محرکی راهبند ستونی به دو دسته الکترومکانیک و هیدرولیکی تقسیم میشود.
بولارد الکترومکانیک
در راهبند ستونی الکترومکانیک، نیروی لازم برای حرکت این نوع راهبند را یک موتور الکتریکی به استوانه متحرک منتقل میکند این نوع بولارد سیکل کارکرد پایین تری نسبت به نوع هیدرولیک داشته و به لحاظ میزان تردد در ساعت مقیاس کمتری نسبت به راهبند های هیدرولیکی دارد، هزینه تعمیر و نگهداری آنها بالاست و عمر کمی نسبت به بولارد هیدرولیکی دارد، به همین علت امروزه بیشتر از بولارد هیدرولیکی استفاده میشود.
بولارد هیدرولیکی
در مدل هیدرولیکی نیروی لازمه برای حرکت استوانه توسط فشار روغن موجود در قسمت زیرین بولارد ایجاد میشود
در بولارد هیدرولیکی مجموعه محفظه روغن و موتور و پمپ هیدرولیک در فضای داخل استوانه متحرک قرار داده می شود. روغن خروجی پمپ با فشار بالا به یک سیلندر منتقل شده و با حرکت دادن پیستون داخل این سیلندر، حرکت خطی استوانه متحرک ایجاد میشود.
راهبند های نیزه ای:
این نوع راهبند ها با کاربرد امنیتی به منظور منهدم کردن لاستیک خودروهای سبک و سنگین طراحی شده اند با قابلیت باز دارندگی برای بکارگیری مراکز نظامی، تجاری اداری و مسکونی دارای حساسیت امنیتی مورد استفاده قرار می گیرد راهبند با به کار گیری یک سیستم هیدرولیکی میتواند نیزه هارا از زمین خارج کرده و لاستیک وسایل نقلیه را منهدم کند و مانع ادامه حرکت وسایل نقلیه شود . این سره نیزه ها از جنس فولاد آب دیده بوده و با ارتفاع 10 تا 40 سانتی متر موجود است.این راه بند با توجه به نیاز و محل قرار گیری میتواند عرض طول و یا حتی ارتفاع متفاوتی داشته باشد.
همچنین به دلیل اینکه راهبند نیزه ای در داخل زمین قرار دارد و بایستی در فصول سرد و همچنین مناطق سردسیر با همان سرعت عمل کند، این نکته را در راهبند نیزه ای دارای اهمیت می کند از این رو راهبند نیزه ای تا دمای منفی 35 درجه نیز با همان سرعت عمل می کند. به عبارتی قدرت راهبند نیزه ای به گونه ای است که قادر به شکستن یخ زدگی می باشد.
راهبند های کشویی:
این مدل راهبند ها با بکارگیری از سیستم الکتروموتوری (شانه دنده ای) با قابلیت بازدارندگی متوسط، زمان باز شدن مسیر در این نوع راهبند با حساب عرض معبر متفاوت است.
راهبند فنس دار
راهبند با بوم فنس دار یا حصاری دارای ویژگیهای بسیار بالایی میباشد.که از جمله مزایای این راهبند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
از ویژگی های خاصی که در مورد این راهبند می توان اشاره کرد به مسدود کردن کامل مسیر،جهت جلوگیری از ورود هرگونه انسان و حتی حیوانات کوچک اشاره کرد.و همچنین به دلیل ایجاد سازه بیشتر و محکمتر ساختار بسیار متفاوت تری نسبت به دیگر بومهای راهبند داشته.که از جمله آنها میتوان به محکمتر بودن آلیاژ بوم راهبند اشاره نمود.همچنین در متراژهای متفاوتی از جمله ۳/۵ متری ، ۵ متری و در موارد خاص تا نه متر می توان ایجاد نمود.
چپ یا راست بودن راهبند:
در هنگام خرید راهبند با توجه به محیط نصب باید به سمت چپ و یا راست بودن راهبند توجه کنید تا به دردسر نیفتید.البته در بعضی از انواع راهبند میتوان چپ و راست بودن را تنظیم نمود.
منظور از بوم تلسکوپی چیست؟
بسیاری از کمپانی ها بوم ها را به گونه ای میسازند تا چند متری بتوان به آن اضافه کرد. به طور مثال شرکت سیماران راهبند با بوم تلسکوپی دارد. این بوم 4 متر ثابت دارد و دو متر نیز درون پک راه بند وجود دارد که می توان روی آن 4 متر پیچ نمود و اندازه بوم راهبند را به 6 متر افزایش داد.
امکانات و قابلیتهای راهبند اتوماتیک پارکینگ:
راهبندها اغلب دارای 2 عدد ریموت کنترل هستند و از مدارفرمان میکروپروسسور بهره میبرند این بدان معنیست که ورودیهای مختلفی روی آنها است. شما میتوانید آنهارا به دوربین های پلاک خوان یا سیستم تگ RFID و یا اکسس کنترل مجهز کنید تا کاملا به صورت هوشمند جلوی افراد غیر مجاز را بگیرید در این سیستم شما اطلاعات پلاک مورد نظر را به سیستم ریدر میدهید ویا برای اشخاص تگ با فرکانس RFID در نظر میگیرید با این کار حتی میتوان آمار رفت و آمد را گرفت و محدودیت تردد در ساعاتی از شبانه روز قائل شد ویا حتی با اظافه کردن ریموت به تعداد دلخواه تردد را به خود کاربر واگذار کرد. همچنین برای جلوگبری از تصادف با راهبند میتوان آنهارا به چشم الکترونیکی و فلاشر تجهیز کرد.
چرا از راهبند استفاده میکنیم؟
زمانی از راه بند استفاده میشود که نیاز است ورود و خروج به داخل پارکینگ ساختمان مسکونی و اداری زیر نظر گرفته شود تا از ورود افراد ناشناس و وسایل نقلیه متفرقه جلوگیری شود .یکی از این راه ها نصب راه بند است که به شما این امکان را میدهد تا دسترسی و رفت آمد به آن محیط را کنترل کنید تا هیچ فرد یا وسیله متفرقه ای حق عبور از آنجا را بدون مجوز نداشته باشد.
زمانی شما از راه بند استفاده میکنید که از ورود افراد متفرقه جلوگیری کنید و افراد برای ورود به آن محل متوجه دقت شما و نظارت شما برای عبور مرور در محل میشوند
یکی دیگر از دلایل استفاده از راه بند مجوز تردد در ساعاتی خاص به افراد از پیش تعریف شده میباشد مثلا در اداره نیاز است تعدادی از کارکنان در ساعت مشخصی ورود و خروج خود را ثبت کنند و در ساعات غیر اجازه ورود و خروج ندارند که مدار راه بند این قابلیت را دارد که با نصب نرم افزار و سخت افزار معین از این امر جلوگیری شود.
.امنیت محل کار کارمندان شما یکی از مهم ترین کارهایی است که باید در نظر بگیرید زیرا کارمندان بزرگترین دارایی یک مجموعه هستند در صورتی که خیال آنها از بابت امنیت در محیط کار راحت باشد اجازه میدهد آنها روی کار خود تمرکز بالاتری داشته باشند.
روش راه اندازی راهبند الکترومکانیک
راهبند الکترومکانیک دارای موتور الکتریکی و گیربکس مکانیکی میباشد که خروجی ان توسط یک چرخ دنده وارد گیربکس بیرونی بزرگتری میشود تا گشتاور و قدرت بیشتری برای بلند کردن بوم یا همان اهرم راهبند اتوماتیک داشته باشد.
طول اهرم راه بند بسته به عرض محل عبور تا عرض 6 متر و بالاتر امکان نصب دارد که هر چه طول اهرم یا بوم بلندتر باشد باید تعداد فنر ها افزایش یابد و قدرت فنر نیز بیشتر شود در غیر اینصورت فشار زیادی به موتور راهبند می آید و باعث آسیب به موتور میشود.
در هنگام تولید راهبند، نیروی کششی فنر راهبند را به اندازه طول اهرم تنظیم میکنند،بنابراین اگر زمان نصب، اهرم را بریده و کوتاه کردید باید نیروی کشش فنر را با پیچ تنظیم کمتر کنید تا هنگام پایین امدن که اهرم سبک شده موتور فشار زیادی را برای غلبه به نیروی فنر تحمل نکند و قدرت موتور با وزن و طول بوم برابر باشد با این کار اصطحلاک موتور کم میشود و طول عمر موتور زیاد میشود
نکته بعدی تنظیم میکرو سوئیچ راهبند میباشد که حد بالا و پایین ان را مشخص میکند.
معمولا راهبند برای حرکت 90 درجه تنظیم شده است اما با توجه به شرایط مختلف اگر نیاز به تنظیم ان شد باید حتما دقیق تنظیم شود بطوری که قبل از اینکه اهرم به انتهای کورس باز و بسته شدن برسد میکروسوئیچ حرکت را متوقف کند تا گیربکس تحت فشار قرارنگیریدو میکروسوئیچ حرکت را متوقف کند.عدم تنظیم نبودن این قسمت میتواند باعث شکستن بوم از قسمت موتور و آسیب شدید به دگیریبکس موتور شود و از عمر راهبند بکاهد.
میکروسوئیچ ها به دو دسته مکانیکی و مغناطیسی تقسیم میشود.
محل نصب راهبند
مهمترین نکات در مورد نصب راه بند بازدید محل تردد تا محل عبور عابر پیاده در نظر گرفته شود تا عابر از پشت دستگاه عبور کند نه از جلوی راه بند تا امکان برخورد بوم با افراد به حداقل برسد
فاصله احداث فندانسیون تا اطاق نگهبانی بازدید شود تا محل قرار گیری راه بند و نکات دیگر مانند باز بودن محیط بوم راهبند از وجود سیم و کابل های برق خالی باشد و همچنین دستگاه باید از دیوار یا موانع پشت حداقل 30 سانتی متر فاصله داشته باشد
فنداسیون راهبند نباید در محل عبور آب یا باغچه ساخته شود.
در صورت عبور کابلهای هوایی و یا شاخه های درخت از فضای بالای دستگاه وبوم باید محل فنداسیون تغییر کند و یا اینکه موانع برطرف شوند تا تیرک هنگام عمود شدن با آنها برخورد نکند.
در صورت عبور کابلها از مسیرهای توکار از لوله های پلاستیکی مخصوص سیم برق با زانوییهای ویژه آنها و در صورت عبور کابلها از مسیرهای روکار از لوله های فولادی استفاده شود. لازم به ذکر است در صورتیکه ناگزیر از کابل کشی روکار هستید مسیر کابل کشی را طوری انتخاب کنید که در معرض برخورد پای عابر پیاده و یا چرخ وسایل نقلیه نباشد.
روشهای نصب راهبند اتوماتیک
در روش اول باید چاله ای به عمق 40 سانتی متر بصورت مکعب مربع کنده شود و داخل آنرا با ملات سیمان و سیمان مقاوم سازی کرد و بعد صفحه فلزی با ضخامت 1 سانتی متر که در زیر آن 4 پایه وجود دارد در ملات فرو برده تا بعد از خشط شدن ملات مقاوم شده و حالت فندانسیون و پی راه بند آماده شود صفه پلیت باید از سطح سیمانی 2 تا 3 سانت فاصله داشته باشد تا جمع شدن آب بروی آن و اتصالی کابلها جلوگیری شود سپس 4 عدد پیچ در محل های علامت گذاری شده جوش داده و سپس یراق آلات و راه بند را نصب میکنیم و مهره ها را از بالا سفت میکنیم
در روش دوم استفاده از رول بلت فلزی که در پک راه بند موجود است که با سطح زمین بسته میشود و بستگی به زمین قابل استفاده است مثلا در زمین های با روکش آسفات به علت تابش خورشید امکان نرم شدن آسفالت است و شل شدن جای نصب راه بند
تنظیمات راهبند معمولا به طور فابریک انجام شده است و معمولا نیازی به تنظیم مجدد نیست
در صورتی که میخواهید راهبند بصورت اتوماتیک پایین بیاید حتما از چشمی ایمنی استفاده کنید تا اسیبی به خودروها و راهبند وارد نشود
برای نصب چشمی راهبند بهتر است از چشمی آتونیکس یا آینه ای استفاده کنید تا نیازی به کندن زمین و رد کردن سیم برای قسمت فرستنده چشمی نباشد زیرا یک اینه کار بازتاب سیگنال چشمی را انجام میدهد و سیم کشی شما را کاهش میدهد
- تعمیر راهبند و کرکره برقی
- تعمیر راهبند فلکه اول تهرانپارس
- تعمیر راهبند فلکه دوم تهرانپارس
- تعمیر راهبند فلکه سوم تهرانپارس
- تعمیر راهبند فلکه چهارم تهرانپارس
- تعمیر راهبند حکیمیه
- تعمیر راهبند منطقه ۴
- تعمیر راهبند منطقه ۸
- تعمیر راهبند اندرزگو
- تعمیر راهبند اقدسیه
- تعمیر راهبند دارآباد
- تعمیر راهبند ولنجک
- تعمیر راهبند هفت حوض
- تعمیر راهبند نارمک
- تعمیر راهبند تهران نو
- تعمیر راهبند دماوند
- تعمیر راهبند فشم
- تعمیر راهبند ولیعصر
- تعمیر راهبند نیاوران
- تعمیر راهبند سه راه یاسر
- تعمیر راهبند اوشان
- تعمیر راهبند لواسان
- تعمیر راهبند تجریش
- تعمیر راهبند شریعتی
- تعمیر راهبند پاسداران
- تعمیر راهبند مجیدیه شمالی
- تعمیر راهبند مجیدیه جنوبی
- تعمیر راهبند سبلان
- تعمیر راهبند شمال تهران
- تعمیر راهبند شرق تهران
- تعمیر راهبند یوسف آباد
- تعمیر راهبند شهرک غرب
- تعمیر راهبند پارک وی
- تعمیر راهبند پل رومی
- تعمیر راهبند یخچال
- تعمیر راهبند اختیاریه
- تعمیر راهبند میدان هدایت
- تعمیر راهبند ظفر
- تعمیر راهبند قنات کوثر
- تعمیر راهبند اردیبهشت
- تعمیر راهبند سراج
- تعمیر راهبند هنگام
- تعمیر راهبند رسالت
- تعمیر راهبند سمنگان
- تعمیر راهبند دردشت
- تعمیر راهبند شمس آباد
- تعمیر راهبند حسین آباد
- تعمیر راهبند زعفرانیه
- تعمیر راهبند درکه
- تعمیر راهبند شیخ بهایی
- تعمیر راهبند ملاصدرا
- تعمیر راهبند ونک
- تعمیر راهبند میرداماد
- تعمیر راهبند مدرس
- تعمیر راهبند دولت
- تعمیر راهبند میدان محسنی
- تعمیر راهبند فرمانیه
- تعمیر راهبند دزاشیب
- تعمیر راهبند نیرو هوایی
- تعمیر راهبند نیرو دریایی
- تعمیر راهبند رودهن
- تعمیر راهبند بومهن
- تعمیر راهبند صادقیه
- تعمیر راهبند قیطریه
- تعمیر راهبند کامرانیه